20 водачи, седнали зад волана след употреба на наркотици, са заловени само за

...
20 водачи, седнали зад волана след употреба на наркотици, са заловени само за
Коментари Харесай

Само за ден при спецоперация на МВР хванаха 20 дрогирани и 42 пияни шофьори

20 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на наркотици, са хванати единствено за ден. Други 8 пък са отказали да бъдат тествани, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

30 пък са водачите хванати да ръководят след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 промила, а трима от водачите, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. 

В разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 9324 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 11 062 водачи и пасажери. Съставени са 2461 фиша и 562 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи, осведомят още от Министерство на вътрешните работи.

От систематизираните данни, по метода " линеен надзор ", са тествани 3002 моторни транспортни средства и 3252 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 742 фиша и 148 АУАН. Установени са 10 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Четирима са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, показват също от вътрешното министерство.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа, прецизират от вътрешното ведомство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР